Добре дошли в

Семеен хотел Famous House

Семеен хотел Famous House е малък бутиков хотел в сърцето на град Пловдив – най-старият жив град в Европа. Разполага с 20 стаи и 2 просторни студиа, които осигуряват всичко необходимо, за да се чувстват гостите на хотела като у дома си. Без значение дали сте на семейна почивка, туристи – дошли да разгледат великолепния Пловдив или отсядате по бизнес дела, семеен хотел Famous House e идеалният хотел за Вас! Централната локация на хотела е изключително благоприятна за лесен и бърз достъп до всички обществени, културни, търговски и развлекателни центрове. Същевременно спокойствието и уединението за всички гости са гарантирани. Срещу хотела се намира първият градски парк в град Пловдив – Дондуковата градина, който спира шума от забързания градски ритъм в Центъра. През топлите месеци оттам се носи прелестно ухание на цветя и свежа зеленина, което изпълва и хотела. За по-придирчивите ни гости, предлагаме стаи с изглед към градината.

Хотел Famous House в Пловдив - екстериор

Хотелски услуги

 • Централна климатизация
 • Денонощна рецепция
 • Безплатен Wi-Fi интернет
 • Цифрова телевизия
 • Рент-а-кар
 • Летищни трансфери
 • Химическо чистене, пране и гладене
 • Румсервиз
 • Конферентна зала
 • Ресторант и лоби бар
 • Екскурзии
Изгледи на забележителности в Пловдив

Какво може да видите в близост?

Надникнете в сърцето на Пловдив! Само на минути от Вас се намират едни от най-известните за града под тепетата забележителности. Ако сте любители на разходките и шопинга, не може да не преминете по Главната търговска улица, която е и най-дългата пешеходна улица в Европа, с обща дължина от 1,8 км. По протежението й се намират театри и галерии, магазини и кафенета, и ключови забележителности като Римския стадион и Джумая джамия на площад „Джумаята“, Римския форум. Наблизо е и Младежкият хълм – най-високият от запазените днес тепета, превърнал се в прекрасен парк за отдих на пловдивчани.
Ако отклоните от „Джумаята“, ще се качите към Стария град, известен като архитектурно-исторически паметник на културното наследство на Пловдив. Разпростира се на площ от 35 кв.км върху така нареченото Трихълмие (Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе). Тук може да се видят следите и духа на различни епохи – Античност, Средновековие и Българско възраждане. Задължително трябва да посетите и Античния театър, който е сред най-добре запазените в света. Той е в територията на Стария град и лесно може да го откриете.
В пресечка на Главната улица се намира и квартал Капана – средище на творчество и занаятчийство. Със своя лабиринт от малки преплетени улици, изпъстрени с множество малки магазинчета, работилници и кафенета, Капана ще Ви пренесе в духа на старинна търговска чаршия. В последните години Капана е домакин на „Капана Фест“ и множество други фестивали.